Goede service badge

Website laten maken? Wij maken voor jouw idee dé applicatie!

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van internet

Loop eens binnen voor een kop koffie. Wij helpen u graag met jouw project!

Wij zijn professionele webbouwers en gaan graag voor jou aan de slag

Bel 033 879 55 22 voor een prettig gesprek over jou project

Nick Catsburg pakt overwinning en kampioenschap Renault Megane Trophy

BARCELONA, 09 OKTOBER 2010 – Op indrukwekkende wijze heeft Nick Catsburg vanmiddag de titel in de Eurocup Mégane Trophy in de wacht gesleept! De Nederlander kwam met 11 punten voorsprong naar Circuit de Cataluyna (Spanje), en wist deze in het laatste raceweekend niet alleen met verve te verdedigen, maar zelfs verder uit te bouwen. In de vrije trainingen, kwalificatie en de eerste race was Catsburg heer en meester en zette met een superieure overwinning de kroon op zijn werk door het Europese kampioenschap op zijn naam te schrijven. De rijder van TDS Racing pakte dit seizoen totaal 6 overwinningen en 10 podiums. Bovendien behaalde de inwoner uit Voorthuizen 9 polepositions. Morgen probeert Catsburg zijn puntentotaal (146) tijdens de laatste race van het seizoen nog verder te vergroten!

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE

Onder ideale weersomstandigheden verkende Catsburg tijdens de eerste vrije training op vrijdagmorgen de 4.655 meter lange baan. De Nederlander benutte de geboden testgelegenheid optimaal en eindigde de sessie op oude banden keurig als tweede af. In de tweede sessie van een uur ging Catsburg met een kleine set-up aanpassing de baan op. Hij wist telkens de limieten van het circuit met nieuwe banden aan te scherpen en sloot de tijdtraining als snelste af. Positief gestemd ging Catsburg de eerste kwalificatiesessie van zaterdagmorgen in. Ondanks dat de rijder met startnummer 3 in het begin te weinig had gepusht, wist hij zijn voornaamste rivaal voor de titel (Pierre Thiriet) achter zich te houden. Met een tijd van 1:52.505 eindigde Catsburg achter Stefano Comini op de tweede plaats.

RACE 01:

Vanmiddag kwam Catsburg goed uit de startblokken. De leider in het kampioenschap was sneller dan polesitter Comini, maar doordat de Zwitser hem helemaal naar de buitenkant dwong, liet hij zijn opponent voor zich dulden. Ook Renaud Derlot wist hiervan te profiteren waardoor Catsburg in de openingsronde terugviel naar de derde plaats. Nadat Derlot had gepit, kwam Catsburg twee ronden later naar binnen voor zijn verplichte pitstop. De HBO (Communicatie) student vervolgde zijn weg en wist Comini te passeren. In de slotfase hield Catsburg het hoofd koel en pakte na 22 ronden de overwinning én de titel in de Eurocup Mégane Trophy!

NICK CATSBURG: “Ik ben superblij dat ik het kampioenschap heb binnengehaald! Ik was vanmiddag verreweg de beste en pakte na een goede race de overwinning en de titel. Ik wil het gehele team van TDS Racing bedanken voor hun werk en support van het gehele seizoen. Wij hebben deze titel met zijn allen binnengehaald! Ik wil daarnaast mijn sponsors, relaties en mijn familie bedanken. Vanavond gaat het team en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze overwinningen te vieren!”

UITSLAG RACE 01 EUROCUP MÉGANE TROPHY – BARCELONA, 09 OKTOBER 2010

01. Nick Catsburg (NED), TDS Racing, 22 ronden, 43:05.234
02. Renaud Derlot (FRA), Boutsen Energy Racing, + 04.693s
03. Bas Schothorst (NED), McGregor by Equipe Verschuur, + 06.298s
04. Hoevert Vos (NED), McGregor by Equipe Verschuur, + 20.772s

Direct meer weten?
Bel dan 033 879 55 22 of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Uw naam: *
Onderwerp:
E-mailadres of telefoon: *
Uw vraag: *