Goede service badge

Loop eens binnen voor een kop koffie. Wij helpen u graag met jouw project!

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van internet

Wij zijn professionele webbouwers en gaan graag voor jou aan de slag

Website laten maken? Wij maken voor jouw idee dé applicatie!

Bel 033 879 55 22 voor een prettig gesprek over jou project

Mobiele website of app laten maken de voor- en nadelen

App's voor smartphones zijn ontzettend hot! de verwachting voor 2012 is dat er meer smartphones dan desktop computers worden verkocht.

Nadat de Iphone werd geintroduceerd is de smartphone eigenlijk niet meer weg te denken. Alle grote telefoonfabrikanten stappen zo langzamerhand over op smartphones. Er worden nieuwe besturingssystemen ontwikkeld die binnen een paar jaar een groot deel van de markt overnemen van de traditionele besturingsystemen, denk hierbij aan Google's Android.

Steeds meer bedrijven zien dan ook het nut van een eigen app of een mobiele versie van hun website. Maar is een mobiele website wel echt nodig? De meeste mobiele browsers zijn namelijk prima in staat om een website op het scherm weer te geven. Toch heeft een mobiele website veel voordelen ten opzicht van een kleinere versie van de normale website.

Bij het gebruik van een mobiele website is de website volledig gericht op het gebruik op de mobiele telefoon. Het navigeren gaat daarbij bijvoorbeeld veel makkelijker. Ook hoef je niet meer in te zoomen, alles past immers keurig op het scherm. Daarnaast is er een aannemelijk snelheidswinst bij het gebruik van een mobiele website.

Ten opzichte van een app heeft een mobiele website ook voordelen, namelijk dat het zowel op Android, Blackberry, Symbian als op IOS van Iphone werkt. Je hebt dus maar 1 'app' nodig (multi-platform) om alle gebruikers te bereiken. Daarnaast hoef je de software maar op één plek te onderhouden en niet steeds weer voor ieder besturingssyteem een update uit te brengen. Ook ben je niet afhankelijk van de verschillende appstores. Apple heeft de neiging om veel app's te weigeren of te verwijderen, bij een mobiele website gebeurt dit niet.

De nadelen van een mobiele website ten opzichte van een app is dat je bijvoorbeeld de GPS functionaliteit niet direct kunt gebruiken binnen de website. Al is dat ook weer tegen te spreken, omdat je met een simpele link binnen je website een koppeling kunt leggen met bijvoorbeeld Google Maps of je navigatie software. Ook andere hardware is niet direct te gebruiken, zoals de camera, maar ook daar kun je gemakkelijk een oplossing voor verzinnen. Een foto uploaden vanaf je SD kaart kan namelijk wel gewoon binnen een mobiele website.

Direct meer weten?
Bel dan 033 879 55 22 of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Uw naam: *
Onderwerp:
E-mailadres of telefoon: *
Uw vraag: *